OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. április 25., szombat 19:00

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (5. rész)
    Budapest, 2015. április 25., szombat (OS) - Számos látványos és szórakoztató program várta a kutyabarátokat a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a vakvezető kutyák világnapja (április 27.) alkalmából szervezett szombati rendezvényén, melynek fővédnöke Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár volt. A NÉBIH a rendezvényen bemutatta Szabad a Gazdi programjának most induló, Látótárs elnevezésű alprojektjét is, amelynek során egy vakvezető kutya képzését kíséri nyomon és segíti a hivatal. Az eseménynek a bajai Petőfi-sziget adott otthont.

    Baja városának lakóit mindig is a tolerancia, az egymás iránti tisztelet jellemezte. A mai nap remek alkalom ezen tulajdonságok további erősítésére, mozgás-, látás-, és hallássérült embertársaink irányába. A maihoz hasonló rendezvények elősegítik, hogy széleskörű társadalmi szemléletformálást végezzünk, erősítsük az egymás iránti elfogadást. Ennek a közös tanulási folyamatnak példaértékű közvetítői a segítőkutyák. Bízom benne, hogy lesz még alkalmunk helyet adni Baja városában hasonló rendezvényeknek."
A NÉBIH Látótárs projektjét és Radar életet folyamatosan nyomon követhetik az érdeklődők a www.szabadagazdi.hu oldalon, ahol hasznos tanácsokat is kaphatnak a felelős állattartással kapcsolatban.

További információ:
www.szabadagazdi.hu
www.facebook.hu/szabadagazdi  
http://elelmiszerlanc.kormany.hu/allatvedelem

    Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.