OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. április 26., vasárnap 12:38

A Nők a Balatonért Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. április 26., vasárnap (OS) - A Környezetvédő és Természetvédő Civil Szervezetek 25. Országos Találkozójának állásfoglalása a vízgyűjtő-gazdálkodás tervezéséről

    1. A vízgyűjtő-gazdálkodás tervezés (VGT-2) dokumentumainak közzététele jelentős késésben van. Kérjük, hogy a VGT-2 tervezetét, társadalmasításának stratégiáját és a valós részhatáridőket mielőbb hozzák nyilvánosságra. A hazai és nemzetközi jogszabályokban előírt 2015. decemberi véghatáridő betartása akkor lesz sikeres, ha van szándék, és - a szűk határidő ellenére - lehetőség az érdemi munkáról érkező vélemények összeállítására, a tervekbe való beépítésére.
2. A VGT-2 megalapozásához a tervben ismertessék a VGT-1 2010 óta folyó munkáinak összefoglalását és az eddigi eredményeket, valamint ismertessék a megvalósult beruházásokban a vízvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi szempontok érvényesülését.
3. Az Árvíz irányelvhez kapcsolódó intézkedések tervezése és végrehajtása során vegyék figyelembe a természetvédelmi oltalom alatt álló és Natura 2000-es hullámtéri területeken a természetvédelmi szempontokat. Csak ezáltal látjuk biztosíthatónak, hogy Magyarország vízparti élőhelyei ne kerüljenek veszélybe.
4. Az Árvíz irányelv és a Víz keretirányelv végrehajtását hangolják össze, mind a tervezés, mind a kivitelezés időszakában. Meg kell őrizni a vizet a tájban, és a természetes vízjárásnak megfelelő területhasználatokat szükséges kialakítani, javítani szükséges folyóink környezetében a vízhiányhoz és a víztöbblethez való alkalmazkodóképességet.
    
    Kiadó: Nők a Balatonért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.