2024. április 17. szerda

2015. április 26., vasárnap 23:11

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2015. április 26., vasárnap (OS) - Egyházunk együttérzését fejezi ki a Nepálban történt pusztító erejű földrengés áldozatai iránt. A Krisna-tudatúak nemzetközi segélyakciót kezdeményeztek. Hétfőn Indiából Krisna-hívő orvosok érkeznek a katasztrófa sújtotta területre, Magyarországról pénzadományt biztosítunk.

Már több mint 2500 halálos áldozata van a természeti katasztrófának. Nemcsak lakóházak, hanem számos templom és világörökségi emlék is megrongálódott. A mentést nagyban nehezíti, hogy több nagyerejű utórengés is követte az első földmozgást, a közműhálózatok megsérültek, az utak járhatatlanok.

Mintegy 400 Krisna-hívő, többen súlyos sérülésekkel, túlélte a katasztrófát – noha a rokonságukból sokan eltávoztak. Otthonaik lakhatatlanná váltak, így jelenleg a katmandui Krisna-központban vettek menedéket. A templom szerzetesei ételosztással, egészségügyi ellátással és menedékhely kialakításával igyekeznek segíteni a hívők családjait és a menekülteket.

"A kormány szükségállapotot rendelt el. A nepáli Krisna-központ egészségügyi segélytáborok üzemeltetésével, mentőalakulatokkal, valamint az Ételt az Életért Program ételosztó misszióján keresztül segíti a bajba jutottakat. Erőnk azonban nem elegendő tömegek megsegítésére, ezért szívünk mélyéből fordulunk a világ hívői felé, hogy segítsenek." – írja levelében Mahávisnu Szvámi, a nepáli Krisna-hívők regionális vezetője.

Egyházunk pénzadománnyal támogatja a helyi Krisna-hívők ételosztó munkáját, az egészségügyi ellátást és a mentési munkálatokat.

www.krisna.hu
    Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége