OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2015. április 26., vasárnap 23:11

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2015. április 26., vasárnap (OS) - Egyházunk együttérzését fejezi ki a Nepálban történt pusztító erejű földrengés áldozatai iránt. A Krisna-tudatúak nemzetközi segélyakciót kezdeményeztek. Hétfőn Indiából Krisna-hívő orvosok érkeznek a katasztrófa sújtotta területre, Magyarországról pénzadományt biztosítunk.

    
Már több mint 2500 halálos áldozata van a természeti katasztrófának. Nemcsak lakóházak, hanem számos templom és világörökségi emlék is megrongálódott. A mentést nagyban nehezíti, hogy több nagyerejű utórengés is követte az első földmozgást, a közműhálózatok megsérültek, az utak járhatatlanok.

Mintegy 400 Krisna-hívő, többen súlyos sérülésekkel, túlélte a katasztrófát – noha a rokonságukból sokan eltávoztak. Otthonaik lakhatatlanná váltak, így jelenleg a katmandui Krisna-központban vettek menedéket. A templom szerzetesei ételosztással, egészségügyi ellátással és menedékhely kialakításával igyekeznek segíteni a hívők családjait és a menekülteket.

"A kormány szükségállapotot rendelt el. A nepáli Krisna-központ egészségügyi segélytáborok üzemeltetésével, mentőalakulatokkal, valamint az Ételt az Életért Program ételosztó misszióján keresztül segíti a bajba jutottakat. Erőnk azonban nem elegendő tömegek megsegítésére, ezért szívünk mélyéből fordulunk a világ hívői felé, hogy segítsenek." – írja levelében Mahávisnu Szvámi, a nepáli Krisna-hívők regionális vezetője.

Egyházunk pénzadománnyal támogatja a helyi Krisna-hívők ételosztó munkáját, az egészségügyi ellátást és a mentési munkálatokat.

www.krisna.hu
    Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.