OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2015. április 28., kedd 13:05

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2015. április 28., kedd (OS) - Megújuló agrárszakképzés

    Az ágazat sajátosságaiból adódóan, az agrárszakképzés rendszerében a duális képzésre való teljes áttérés fokozatosan, várhatóan közép- illetve hosszú távon tud megvalósulni. Amikor a tanulók számára a duális képzés keretében nem lehetséges a gyakorlati képzés megszervezése, azokban az esetekben a tanulószerződések megkötésének fenntartására az iskolák mellett működő termelő tangazdaságokban továbbra is szükség van.

A mezőgazdasági termelés speciális tényezőinek figyelembe vételével és azok rendszerbe illesztésével lehet csak az agráriumban a duális képzést megerősíteni, kiszélesíteni és hatékonyan működtetni. Ennek kialakítása az agrártárca, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a gazdálkodók, a vállalkozások és a szakmai szervezetek közös együttgondolkozása és együttműködése révén tud csak eredményes lenni. A Koncepció fontos célja az együttműködések megerősítése.

Kiemelt feladat az agrár felsőoktatás és középfokú szakoktatás valamint a köznevelés együttműködésének a megerősítése. A Koncepció a pályaorientáció megújításában is kiemelt szerepet szán az agrárszakképző iskolák mellett működő termelő tangazdaságoknak.

    Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.