OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2015. április 29., szerda 19:48

Az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. április 29., szerda (OS) - Sikeres volt az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról megtartott szakmai nap

    Az Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület szervezésében 2015. április 23-án került sor a "Szakmai nap az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról" szóló szakmai napra. Az aktualitást a 2014. decemberben kiadott új élelmiszerjelölési FM rendelet adta. A tápértékjelölés 2016. évtől kötelező előírásairól az OGYÉI-OÉTI főigazgató-helyettese, az élelmiszerekkel kapcsolatos egészségre vonatkozó állítások feltételeiről az OGYÉI-OÉTI vezető szakértője, az új FM rendelet szabályairól pedig a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerfeldolgozási főosztályvezető-helyettese tartott előadást. Az új FM rendelet értelmében az év közepétől a vendéglátás, illetve a közétkeztetés során forgalomba hozott élelmiszerek allergén tartalmáról a fogyasztót írásban vagy szóban tájékoztatni kell. A szóbeli tájékoztatás módjáról az élelmiszervállalkozónak belső szabályzatot kell készítenie. A vonatkozó EU-s példákat a Relevancia Tanácsadó Iroda vezető jogi tanácsadója mutatta be. A szakmai napon a hallgatóság körében kiskereskedelmi áruházlánc, szállodaipari, vendéglátóipari, közétkeztető, gyógyszergyártó és étrend-kiegészítő gyártók, illetve forgalmazók vezetői és szakemberei vettek részt.

További információ: ÉVE (email: eve@relevancia.hu; Tel: 06-1-630-7826)

http://relevancia.hu/index.php/szakmai-napok/elelmiszertajekoztatas-s zakmai-nap
    Kiadó: Élelmiszervállalkozók Versenyképességéért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.