OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 28. kedd
Ismertető


2015. május 4., hétfő 08:06

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2015. május 4., hétfő (OS) - Tudja meg mindenki, mi is valójában az úgynevezett elszámolás és forintosítás a devizahitelesek (devizaadósok) számára? Egy olyan szerződésmódosítás, mely azt rögzíti, hogy az adós által eddig befizetett törlesztés összege eltűnik (lenyeli a bank) és a továbbiakban a devizaadós megkezdheti az eredeti kölcsönösszeget meghaladó adósság tartozás törlesztését.

    Példaként: Felvett kölcsönösszeg: 10 millió forint. Befizetés: 10 millió forint. Fennálló adósság követelés: 10 millió forint. Az elszámoló levélben szereplő visszatérítés összege, a fennálló adósságtartozás összege a részletes elszámolás kézhezvételét követően is az adós számára ellenőrizhetetlen, mert nem rendelkezik az ahhoz szükséges pénzügyi, jogi és informatikai ismeretekkel, ilyen komplex ellenőrzésre vonatkozó szolgáltatások nincsenek a piacon.  A havi törlesztő csökkentését a futamidő egyoldalú kitolásával érik el a bankok, a visszatérítés összege nem haladja meg az eredeti banki követelés 5 %-át.  Hatalmas diszkrimináció áll fenn, a konkrét banki elszámolásokban, ugyanis a devizahiteles (devizaadós) a futamidő során minimum kétszeresét kell befizesse, mint egy ugyanolyan kölcsönszerződéssel rendelkező forintadós az adósság kiegyenlítésére.  Továbbiak: http://www.devizaados.hu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.