OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. május 6., szerda 16:50

A Magyar Sclerosis Multiplex Társaság Tagszervezeteinek Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. május 6., szerda (OS) - Országos túra Magyarország körül a sclerosis multiplexes betegekért: kerékpárral keresi fel gyógyíthatatlan sorstársait egy SM beteg sportoló. 16 nap alatt kerékpározza körbe Magyarországot Ternován Zoltán SM beteg amatőr sportoló, hogy minél több sclerosis multiplexes betegeknek reményt és erőt adjon. Mintegy 8 ezren élnek hazánkban az idegrendszert károsító, fiatalkori mozgáskorlátozottságot, látásvesztést, bénulást is okozni képes, gyógyíthatatlan neurológiai betegséggel. Az 50 éves mogyorósbányai férfinak sikerült talpra állnia, ezért most útnak indul, hogy kiálljon a többiekért.

    – Remélem, hogy az út során minél több sorstársammal sikerül találkozni, hogy saját példámon keresztül megmutathassam: soha nem szabad feladni! – fogalmazza meg motivációját Ternován Zoltán, aki május 8-án Esztergomból elindulva 16 napon át kerékpározik, hogy több mint harminc várost érintve gördüljön be május 23-án Székesfehérvárra. Az amatőr sportoló magával viszi az SM Világnap zászlóját, amelyet reményei szerint sokan aláírnak, s minél több SM beteg és egészséges ember beírja üzenetét útinaplójába is. Ternován Zoltán útja a www.facebook.com/smtarsasag oldalon is folyamatosan nyomon követhető. A kezdeményezés fővédnöke dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.
    Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplex Társaság Tagszervezeteinek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.