OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2015. május 8., péntek 17:20

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság közleménye
    Budapest, 2015. május 8., péntek (OS) - A MÁV-csoport a következő tájékoztatást adja a Civil Zugló Egyesület közleményében olvasható felvetésekkel kapcsolatban:

    A Civilzugló Egyesület által jelzett útátjáró aszfaltburkolatának állapota elsősorban a közúti gépjármű forgalom számára biztosítja a közlekedési lehetőséget. Az úttest Teleki Blanka úti szakaszán és azzal párhuzamosan kijelölt kerékpárút nincs. Az útátjárók aszfalt és kőburkolatának állapotát a vasúttársaság időszakonként megvizsgálja. Ha az ellenőrzések és vizsgálatok alapján szükségesnek tartják a javítást, akkor azt a MÁV beépíti a beruházási tervébe, ami jelenleg nem tartalmazza az átjáró felújítását. Ugyanakkor az átjáró átépítése része a Budapest-Nyugati pályaudvar elérhetését, a közlekedési feltételek javítását szolgáló un. Nyugati 1/a rekonstrukciós programnak, amely a 2014-20-as EU-s költségvetési időszakban megvalósítani tervezett projektekről szóló kormányhatározatban szerepel. A projekt megvalósítása során az átjáró is jelentősen megváltozna, a keresztezett vágányok száma is csökkenne. A főváros tervei között pedig szerepel az átjáró helyén egy felüljáró megépítése, melynek megvalósulását követően a szintbeni kereszteződés megszűnne.
    Rákosrendező állomáson három sűrű forgalmú elővárosi vasútvonal (a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Vácrátót-Vác vonal), valamint a körvasút Nyugati pu. irányú forgalma összegződik. Rákosrendező állomás Szegedi út-Teleki Blanka úti átkelőjén keresztül naponta átlagosan 320 vonat közlekedik nagy részt a nappali órákban. A vonatforgalom sűrűsége okozza a sorompó rendszeres és tartós - 10 percen túli - zárva tartását, melyről a sorompó állványzatán és csapórúdján található felirat tájékoztatja a közlekedőket. Az átkelő 10 percen túli  zárva tarthatóságát a közlekedési hatóság engedélyezte és annak indokoltságát rendszeresen ellenőrzi. Az állomás jelenlegi műszaki feltételei, a biztosítóberendezés függőségei, a jelzőberendezések távolsága, az állomási vágányok hossza miatt indokolt a sorompó hosszú zárva tarthatósága. A fennálló körülmények nem teszik lehetővé a sorompók hosszabb vagy gyakoribb nyitva tartását.  

Kiadó: MÁV Zrt.
    
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.