OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2015. május 14., csütörtök 13:20

A Junior Achievement Magyarország közleménye
    Budapest, 2015. május 14., csütörtök (OS) - Az álltat-asszisztált oktatással, annak jelentőségével és módszereivel ismerkedhettek meg a résztvevő pedagógusok a május 7,8,9.-én megtartott első Elena - Szemtől szemben a természettel pedagógusképzésen, Szegeden. A projekt hazai megvalósítója, többek között a Junior Achievement Magyarország.

    Manapság egyre többször hallható a panasz, hogy a gyerekeket nem lehet leválasztani a TV, számítógép vagy éppen az okos telefonok képernyőjéről, ám figyeljük meg mi történik, ha egy zárt térbe beviszünk egy élő állatot? Bizonyosak lehetünk benne, hogy hirtelen mindenki oda fog figyelni és érdeklődve fogja figyelemmel kísérni, hogy mit csinál az adott állat a közös térbe érkezve.
Itt van tehát egy tökéletes "eszköz" arra, hogy bevonjuk a fiatalokat a tanulásba és felkeltsük az érdeklődésüket a természetismeret és biológia témája iránt.A nemzetközi ELENA projekt,keretén belül négy ország (Magyarország, Németország, Románia és Grúzia) partnerei a sikeresen bevált német "Tiere Live" modell alapján dolgoztak ki egy közös tananyagot a pedagógusok és diákjaik számára.
A Junior Achievement Magyarország május 7-8-9-én rendezte meg a Szegedi Vadasparkban a hazai pedagógus tréninget, melynek során a jelentkező tanárok megismerkedhettek a projekttel, a tananyaggal és a gyakorlati feladatokkal. Ők lesznek az elsők, akik kipróbálhatják a feladatokat az országunkban.

További információ: http://www.ejam.hu/hu/kozgazdasagtan-uzleti-tervezes/elena-szemtol-szemben-termeszettel.html
    Kiadó: Junior Achievement Magyarország

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.