OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. május 14., csütörtök 15:45

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. május 14., csütörtök (OS) - A Nemzeti Konzultációk szükségtelenek! A Nemzeti Konzultáció a hazánkban bevezetett formájában szükségtelen, mert nem nemzeti és nem konzultáció! Nem nemzeti, mert a többnyire csak a nemzet töredékét tudja megszólítani, és a nemzet még kisebb részétől kaphat, és tőlük is csak irányított válaszokat. Nem konzultáció, mert semmi köze nincs a szó létező jelentéseinek egyikéhez sem. Nem tanácskozás (a résztvevők nincsenek egymással valós kapcsolatban), nem mások szakértői véleményének kikérése, és nem is ennek fordítottja, amikor egy téma néhány szakértőjétől kérhetnek segítséget az abban kevésbé tájékozottak. A Nemzeti Konzultáció mai formájában politikai trükk, egyszerűbben szólva átverés!

    Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) a nemzeti konzultáció fogalmának a hazai politikai közbeszédben való megjelenése óta többször részletesen indokolva, de teljesen hiábavalóan sürgette, hogy az egészségügy eredményes megmentése érdekében legyen Nemzeti Konzultáció. Úgy véltük, a magyar emberek egészsége is megér ennyit, de mindannyiszor csalódnunk kellett.

Már nem sürgetjük a Nemzeti Konzultációt, mert nem alibi célú, a mindenáron kedvelőket szórakoztató, a kritikusokat megbotránkoztató, a legigényesebbeket meg is alázó cirkuszi mutatványokra, hanem tényleges, sokoldalú, nagy nyilvánosság előtt folyó, tehát átlátható tárgyalásokra van szükség.
Olyanokra, ahol a résztvevők mindegyikének joga van értelmes kérdéseket megfogalmazni!
    
    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.