OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. május 15., péntek 13:42

A Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2015. május 15., péntek (OS) -

    A Kormány a közigazgatásban dolgozók több mint felének nem kínál életpályát?

A Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum 2015. március 21-én tartott ülésén dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hivatalosan is bejelentette, hogy 2016. július 01-jétől elindul a kormánytisztviselői életpálya-modell, amelynek első ütemében 35%-os béremelésre számíthatnak a munkatársak, a következő három évben további 5-5%-ra.

2015. május 13-án a Parlament elé benyújtott 2016. évi költségvetési javaslat megerősíti az életpálya-modell jövő évi bevezetését.

Dr. Lázár János a 2015. május 14-én megtartott Kormányinfón már azt jelentette be, hogy "jövő év július 1-jével 35 ezer, a közigazgatásban nem vezető beosztásban dolgozó ember bérét emelik."

Szakszervezetünk arra hívja fel a Miniszterelnökség figyelmét, hogy nem 35 ezer kormánytisztviselő dolgozik az ágazatban, hanem 77.800 fő (KSH-adat, 2014. december), nem beszélve a köztisztviselőkről. Ez az ágazat utoljára 2008-ban kapott béremelést!

Elfogadhatatlan, hogy a vezetők kimaradnak az emelésből, mivel a beosztottak szakmai irányítása az ő feladatuk, különösen a területi közigazgatás áprilisi átalakítása után az alsóbb szinteken (fő-/osztályvezető) óriási szakmai felelősség nyomja a vállukat. Az ő munkájukat miért nem ismeri el a Kormány?

Milyen életpálya-modell lesz az, amely a munkatársak több mint felének semmilyen béremelést nem nyújt évekig, miközben 2008. óta a béreik reálértékük egynegyedét elveszítették?

    Kiadó: Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.