OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2015. május 16., szombat 10:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. május 16., szombat (OS) -

    DK: Orbán döntött a pályázatokról - Feljelentjük a miniszterelnököt!


Könyvet írt Magyarországon töltött hivatali idejéről Eleni Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok volt budapesti nagykövete. Az Index könyvajánlója szerint Németh Lászlóné, az Orbán-kormány volt nemzeti fejlesztési minisztere azt mondta a nagykövetnek, hogy hetente találkozott Orbán Viktorral, ahol "eldöntötték", kik nyerhetnek pályázati pénzeket - akkoriban általában a Közgép.  

Ez ínyenc betekintést ad abba a diplomáciai botránysorozatba, amiben hazánk legfontosabb szövetségese rájött: a Fidesz elfoglalta Magyarországot. Az orbáni korrupció fekete lyukként nyeli el a magyar és az európai adófizetők pénzét, a rendszer fenntartói pedig - beleértve az ügyészséget - úgy tesznek, mintha mindez teljesen természetes volna. Amerikában és Európában azonban nem túl gyakoriak a nyíltan korrupt maffiakormányok. A magát keleten otthon érző Orbánnak nem ártana észben tartania, hogy Magyarországon Európában, nyugaton van.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány lemoshatatlan szégyent hoz Magyarországra. A DK, bár jól ismeri a kormányt védő ügyészi gyakorlatot, feljelenti Orbán Viktort! A DK garantálja, hogy a kormányváltás utáni európai Magyarországon független szakértők fogják kivizsgálni a korrupt kormány által okozott károk mértékét.


Vadai Ágnes
alelnök DK
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.