2024. április 24. szerda

2015. május 16., szombat 10:28

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. május 16., szombat (OS) -

DK: Orbán döntött a pályázatokról - Feljelentjük a miniszterelnököt!

Könyvet írt Magyarországon töltött hivatali idejéről Eleni Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok volt budapesti nagykövete. Az Index könyvajánlója szerint Németh Lászlóné, az Orbán-kormány volt nemzeti fejlesztési minisztere azt mondta a nagykövetnek, hogy hetente találkozott Orbán Viktorral, ahol "eldöntötték", kik nyerhetnek pályázati pénzeket - akkoriban általában a Közgép.

Ez ínyenc betekintést ad abba a diplomáciai botránysorozatba, amiben hazánk legfontosabb szövetségese rájött: a Fidesz elfoglalta Magyarországot. Az orbáni korrupció fekete lyukként nyeli el a magyar és az európai adófizetők pénzét, a rendszer fenntartói pedig - beleértve az ügyészséget - úgy tesznek, mintha mindez teljesen természetes volna. Amerikában és Európában azonban nem túl gyakoriak a nyíltan korrupt maffiakormányok. A magát keleten otthon érző Orbánnak nem ártana észben tartania, hogy Magyarországon Európában, nyugaton van.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány lemoshatatlan szégyent hoz Magyarországra. A DK, bár jól ismeri a kormányt védő ügyészi gyakorlatot, feljelenti Orbán Viktort! A DK garantálja, hogy a kormányváltás utáni európai Magyarországon független szakértők fogják kivizsgálni a korrupt kormány által okozott károk mértékét.

Vadai Ágnes
alelnök DK