OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. május 28., csütörtök 18:13

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2015. május 28., csütörtök (OS) - Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács mai ülésén a Kormány gyakorlatilag visszautasította a Munkavállalói Oldal valamennyi követelését. A közszolgák képviselői felfüggesztették a tárgyalásokat. Visszatérésük feltétele, hogy Varga Mihály valódi mandátummal és ajánlattal hívja őket a tárgyalóasztalhoz.

    A KÖZSZOLGÁK FAKÉPNÉL HAGYTÁK A KORMÁNYT
KORMÁNYZATI ELVEK - VS. - ÉHEZÉS = MÍNUSZ HÁROMSZÁZ MILLIÁRD!
A tavalyi /minimál/bérkövetelések megtagadása miatt az asztaltól felállni kényszerülő Munkavállalói Oldal (MVO) ismét faképnél hagyhatja a kormányt.  Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) május 28-i ülésén egyelőre a tárgyalások egyoldalú felfüggesztéséig jutottak.  
Fehér József, az Munkavállalói Oldal szóvivője leszögezte; Nincs, nem lehet továbblépés a 2016-os költségvetési megállapodás felé, mert 2015 még nem rendezett! Kétszázezernél több munkavállaló helyzete hetedik éve változatlan, számukra most sincs bérintézkedés, és a költségvetés 2016-ra sem ígér számukra semmit.
"Mandátummal bíró képviseletet követelünk az OKÉT kormányzati oldalán! Visszatérünk az asztalhoz, ha Varga Mihály miniszter úr mérlegelhető, reális, távlatokban is tartható ajánlattal visszahív ide minket. Addig úgy látom, csak az utcán találkozhatunk!"
A 11 követeléssel induló és kilenc NEMmel, egy TALÁN-nal, valamint egy TÁRGYTALANnal véget érő OKÉT ülésről részletesebben a http://www.mkksz.org.hu/index.php/hirek-ujdonsagok/412-mkksz-oket-ii- hirlevel címen olvashatnak.

    Kiadó: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.