OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2015. május 29., péntek 15:39

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. május 29., péntek (OS) -

    DK: Profilt váltott Orbán veje - tanácsadó lett a nemzet fővilágosítójából


Tiborcz István "a családját ért támadások miatt" adta el közpénzmilliárdokat hozó érdekeltségeit. A miniszterelnök veje a család szentségére hivatkozva adta el cégeit, miközben apósa korrupt rablógazdálkodása több ezer családot tett tönkre és több százezer embert üldözött el az országból - szintén családokat szétszakítva.

A Tiborcz-érdekeltségek papíron most már a Fidesz mutyibirodalmának egy másik zászlóshajójához kerültek, ahhoz a cégcsoporthoz, amely már 60 milliárd forintot köszönhet az Orbán-kormánynak. Tiborcz István, miután cégeivel egy felcsúti stadion árát tette zsebre az elmúlt években az európai adófizetők pénzéből, most átnyergel a Századvég-féle közpénzszerzés módszereire. A cégeladásokkal egy időben ugyanis a saját lábon álló Orbán-klán ifjú titánja tanácsadással foglalkozó céget vásárolt.

A Demokratikus Koalíció él a gyanúperrel, hogy a Tiborcz-sikertörténet nem ért véget, csak profilt váltott. A DK kíváncsian várja, hogy a miniszterelnök vejének új érdekeltsége mennyi közpénzért fog tanácsokat osztogatni; vajon a Tiborcz-féle tanulmányok laponkénti ára is eléri-e majd a Századvég 470 ezer forintos tarifáját.


DK Sajtóiroda
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.