OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 30. szombat
Ismertető


2015. június 24., szerda 19:50

A Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége közleménye
    Budapest, 2015. június 24., szerda (OS) - Két oka is van, hogy a 2024-re tervezett budapesti olimpiáról szóló fővárosi közgyűlési döntést üdvözölje a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége:

    Végre a szakmai szempontok és a józan ész döntöttek pártpolitikai okoskodás helyett, amint az történt az 1994-ben elbuktatott budapesti szak-világkiállítással történt.
Üdvözlendő, hogy az olimpiai helyszíneket összekötő egyik főtengelyként a Dunát jelölték meg. Ezzel a Duna valós helyi és helyközi tömegközlekedési funkciót fog kapni és a Duna partok élhetőbbé válnak. A Szövetség által koordinált "ÉLHETŐ DUNA PARTOK" – DUNAI GYÖNGYSOR nemzetközi multi projekt megvalósulása a Budapesti Olimpia ügyét is szolgálja.
Most már csak az a kérdés, hogy van-e fül és befogadó készség Budapest nemzetközi Duna-pozícióját is erősítő, de ezzel az olimpiai fejlesztést is segítő stratégiai kezdeményezésnek az ÉLHETŐ DUNA PARTOK – DUNAI GYÖNGYSOR programnak a befogadására a kormányzat és a fővárosi önkormányzat által.
A Nemzetközi Duna Nap alkalmából június 29-én a Duna budapesti szakaszán a Nimród hajón sorra kerülő "PARTNEREK A DUNÁN" c. konferencia a 137 magyar Duna menti település Duna partjának élhetőbbé tételével foglalkozik, és a rendezők szándéka, hogy ezeket a településeket felhívja a Budapesti Olimpia támogatására azzal, hogy 2024-ig a hozzájuk tartozó Duna-szakasz minél nagyobb arányban szolgálja a lakosság sport-, szabadidős programját és a turizmust.
Link: dunaigyongysor.blogspot.hu

    Kiadó: Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.