2024. április 25. csütörtök

2015. június 26., péntek 18:56

A Magyar Adományozói Fórum közleménye
    Budapest, 2015. június 26., péntek (OS) - A Budapest Airport és a LAFARGE Cement Magyarország csatlakozásával már összesen 4 hazai vállalat használja a MAF segítségével a világ legelterjedtebb módszertanát, a London Benchmarking Group-keretrendszerét támogatási programjai méréséhez és értékeléséhez.

2015-ben csatlakozott a Budapest Airport és a LAFARGE Cement Magyarország a London Benchmarking Group International hazai csoportjához, hogy a jövőben hazai támogatási, társadalmi befektetési programjainak értékelését a globálisan már széles körben használt eszköz, az LBG-módszertan alapján végezze.
    Hazánkban a Magyar Adományozói Fórum a London Benchmarking Group International network helyi partnere, a hazai csoportban pedig a Vodafone Magyarország és a MOL-csoport használták már a korábbi években is az LBG-módszertanát és eszközeit társadalmi befektetési programjai monitoringjához és értékeléséhez.
    2015 júliusában az LBG-hálózat nemzetközi együttműködése részeként Simon J. Robinson, az ausztrál LBG-csoport igazgatója tart előadást a MAF Akadémia meghívására a vállalatok támogatói programjainak társadalmi szinten elért eredményeinek és hatásainak kimutatásához használt új módszerekről.
    Az LBG módszertanát olyan elismert nemzetközi CSR indexek, standardok és jelentéstételi rendszerek is alkalmazzák, mint a Dow Jones Sustainability Index, az ISO26000 és a Global Reporting Initiative.
    További információk elérhetők: http://www.donorsforum.hu/hu/maf-akademia/2015-julius-13

Kiadó: Magyar Adományozói Fórum