OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. június 29., hétfő 18:02

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) közleménye
    Budapest, 2015. június 29., hétfő (OS) - Egyhangú szavazattal választotta újra a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége mai közgyűlésén Gál Pál Zoltánt. A második két éves ciklusát megkezdő elnök legfontosabb célkitűzése az ágazatot különösen sújtó ÁFA és reprezentációs adó terhek csökkentése, valamint az Ágazati Párbeszéd Bizottságban történő még erőteljesebb munkaadói érdekképviselet.

    Gál Pál Zoltán vezetésével a VIMOSZ az elmúlt években is növekvő aktivitást mutatott, elsősorban a közösségi étkeztetésre vonatkozó EMMI rendelet szakmai véleményezésében és a szakképzés újraszervezésében, de érdemes kiemelni például a Artisjus díjak vendéglátóiparban használt díjtételeinek jelentős, esetenként 50%-os csökkentését is. Pozitívum, hogy a társszervezetekkel közös munka eredményeként elindult a szak- és mesterképzés megújítását célzó műhelymunka, a mesterek körének kiszélesítése. A következő ciklusban is fontos feladat lesz az aktív részvétel az Ágazati Párbeszéd Bizottságban, fókuszálva a minimálbér alkukra, ugyanakkor a szervezet el kívánja érni, hogy az idegenforgalom és a vendéglátás szempontjai nagyobb mértékben érvényesüljenek a kormányzati gazdaságpolitikában, illetve a szektort érintő ÁFA és reprezentációs adó csökkentési munkát is folytatni kívánják. Az újraválasztott elnök fontosnak tartja a szakmai kutatások és kiadványok készítését, amellyel tagjaik számára valós információkat közvetíthetnek, de tervbe vette vette az elnökség az Év Turisztikai Közgazdásza és az Év Közétkeztetője díj kiírását.
    
    Kiadó: Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.