OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. június 30., kedd 18:22

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2015. június 30., kedd (OS) - Az MSZP volt a leggyorsabb: népszavazás lehet a vasárnapi nyitvatartásról

    Ezúttal az MSZP-nek sikerült elsőként benyújtania a vasárnapi nyitvatartásról szóló népszavazási kezdeményezést. Így a törvény értelmében néhány hónapon belül a választópolgárok népszavazáson dönthetnek az alábbi kérdésben: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?"

A népszavazási kezdeményezés ismételt benyújtására azután nyílt lehetőség, hogy a Kúria ma jogerősen döntött a korábbi kezdeményezésekről. A jogerős bírósági határozatokat délután tették közzé a Nemzeti Választási Bizottság honlapján. Ezt követően Litresits András, a Nemzeti Választási Bizottság MSZP által delegált tagja adta le a népszavazási kezdeményezést, amelyet a Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese személyesen vett át. A rendelkezésre álló dokumentumok tanúsága szerint ezúttal az MSZP volt az első kezdeményező, ami azt jelenti, hogy az MSZP kezdeményezéséről lehet népszavazás.

Harangozó Tamás,
frakcióvezető-helyettes

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.