2024. április 25. csütörtök

2015. július 2., csütörtök 11:20

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. július 2., csütörtök (OS) -

Kirobbanó sikerrel léptek fel a Magyar Állami Operaház művészei az ENSZ fennállásának 70. évfordulója alkalmából tartott ünnepi gálakoncerten a new york-i ENSZ palotában

Sam Kutesa, az ENSZ Közgyűlés 69. ülésszakának elnökének meghívására 2015. június 30-án ünnepi gálakoncerten léptek fel az ENSZ palotában a Magyar Állami Operaház szólistái, Szegedi Csaba és Szakács Ildikó. Az ENSZ fennállásának 70. évfordulója alkalmából a Közgyűlés nagytermében 19 országból közel 140 művész lépett fel. A koncert egyik társzervezője a magyar állandó ENSZ misszió volt.

Bogyay Katalin Magyarország ENSZ-nagykövete elmondta, hogy nagy megtiszteltetés volt számunkra a felkérés. A magyar művészek fellépése kiváló alkalmat nyújtott  láthatóságunk és elismertségünk növelésére a világszervezet kiemelkedő rendezvényén!

A június 30-án megrendezésre került "Transformative Power of Music" című ünnepi gálakoncert célja az ENSZ-tagság kulturális sokszínűségének bemutatása volt. A jubileumi koncerten való bemutatkozásra a Közgyűlés elnöke csak néhány országot kért fel, köztük Magyarországot. A felkérésnek köszönhetően tudomásunk szerint első alkalommal lépett fel magyar művész ilyen típusú   ENSZ-gálakoncerten az ENSZ-palotában.

Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium