OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. július 2., csütörtök 11:20

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. július 2., csütörtök (OS) -

    Kirobbanó sikerrel léptek fel a Magyar Állami Operaház művészei az ENSZ fennállásának 70. évfordulója alkalmából tartott ünnepi gálakoncerten a new york-i ENSZ palotában

Sam Kutesa, az ENSZ Közgyűlés 69. ülésszakának elnökének meghívására 2015. június 30-án ünnepi gálakoncerten léptek fel az ENSZ palotában a Magyar Állami Operaház szólistái, Szegedi Csaba és Szakács Ildikó. Az ENSZ fennállásának 70. évfordulója alkalmából a Közgyűlés nagytermében 19 országból közel 140 művész lépett fel. A koncert egyik társzervezője a magyar állandó ENSZ misszió volt.

Bogyay Katalin Magyarország ENSZ-nagykövete elmondta, hogy nagy megtiszteltetés volt számunkra a felkérés. A magyar művészek fellépése kiváló alkalmat nyújtott  láthatóságunk és elismertségünk növelésére a világszervezet kiemelkedő rendezvényén!

A június 30-án megrendezésre került "Transformative Power of Music" című ünnepi gálakoncert célja az ENSZ-tagság kulturális sokszínűségének bemutatása volt. A jubileumi koncerten való bemutatkozásra a Közgyűlés elnöke csak néhány országot kért fel, köztük Magyarországot. A felkérésnek köszönhetően tudomásunk szerint első alkalommal lépett fel magyar művész ilyen típusú   ENSZ-gálakoncerten az ENSZ-palotában.

    Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.