OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. július 2., csütörtök 11:20

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. július 2., csütörtök (OS) -

    A koncert részvevőit Sam Kutesa, a Közgyűlés elnöke és Ban Ki-mun ENSZ-főtitkár köszöntette. A főtitkár beszédében emlékeztetett arra, hogy a koncert az ENSZ történetének egyik kritikus évében kerül sor: a világszervezet fennállásának 70. évfordulója mellett idén kerül sor a fenntartható fejlődési agenda elfogadására és a klímacsúcsra.

A műsort az afrikai AIDS áldozatok árva gyermekeinek előadása nyitotta, ezt követően a világzene jeles képviselői, jótékonysági munkát végző művészek léptek fel (Karib-térségbeli, csendes-óceáni, afrikai, arab),világhirű amerikai színészek és énekesek következtek, majd a koncertet a klasszikus zenei előadások zárták. A Magyar Állami Operaház énekesei Erkel Ferenc operáiból adtak elő részleteket. Szegedi Csaba (Bánk Bán: Bordal) és Szakács Ildikó (Hunyadi László: Gara Mária ária) előadása hatalmas sikert aratott. Az előadóművészeket a koncerten a New York City Symphony Orchestra kisérte.

A rendezvényen számos ENSZ-nagykövet és az ENSZ vezető tisztviselői mellett a város képviselői vettek részt. A koncerten való részvétel kiváló lehetőséget adott a magyar kultúra bemutatására a világszervezet kiemelkedő rendezvényén.

A művészek néhány nappal korábban a Magyar Állandó ENSZ-képviselet székházában vettek részt a magyar állandó képviselő nyári szalon rendezvényén, akkor Kodály-dalokat mutattak be.

    Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.