OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. július 2., csütörtök 14:05

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. július 2., csütörtök (OS) - DK: Közérdekű adat-igénylést nyújtunk be az MTVA-szerződésekkel kapcsolatban

    Érthető az Orbán-kormány elkeseredettsége, hogy nézők százezrei fordultak el a Magyar Televíziótól. Talán e számukra kellemetlen tény miatt kényszerítették a műsorszolgáltatókat, hogy az első helyekre osszák ki az úgynevezett közszolgálati csatornákat. A Demokratikus Koalíció ezért a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul, mert úgy gondoljuk, sérült a tisztességes piaci verseny elve. Ez a magatartás szembe megy a piaci normákkal is, a kormány visszaél az erőfölényével. Megnehezíti, hogy az emberek megtalálják azokat az amúgy kedvelt csatornákat, amelyek nem az MTVA fennhatósága alá tartoznak.

Ugyancsak az MTVA kapcsán a DK közérdekű adatigénylést nyújt be, hogy nyilvános legyen, a Magyar Televízió milyen közbeszerzési pályázatokat ír ki, azokon kik és milyen feltételekkel indulnak. A több tízmilliárdos költségvetésű, az adófizetők által fenntartott intézmény átláthatósága érdekében a Demokratikus Koalíció azt is tudni szeretné, hogy milyen külsős cégek gyártanak műsort és mekkora jutalékért a Magyar Televíziónak.

Azokat egyébként, akik közérdekű adatigényléssel fordulnak az MTVA-hoz vagy egyéb, közpénzből fenntartott intézményhez, előre kiszámíthatatlan összegek megfizetésére kötelezik. Érthetetlen, hogy ezen intézmények miért nem teszik ki a honlapjukra ezeket az információkat közérdekű adatként. Vagy ami még rosszabb, nagyon is érthető.

Vágó István
Elnökségi tag, DK

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.