OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. július 2., csütörtök 14:45

Az Ipartestületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2015. július 2., csütörtök (OS) - Iparos párbeszéd a szakmák jövőjéért

    Az Országos Fémipari Ipartestület (OFI) és a Dorogi Ipartestület Párbeszéd a szakképzésért elnevezéssel tartott fórumot Dorogon.

Nyitányként Skribek Pál, az Ipartestületek Pest Megyei Szövetsége Nonprofit Oktatási Kft. ügyvezetője az idei esztendő eddigi tapasztalatai alapján szólt a gyakorlati képzés időszerű kérdéseiről a finanszírozás és a szervezés tükrében. Többek közt jelezte, a jövő érdekében célszerű lenne ha a Kormány a hazai kézművesség képviselőivel is stratégiai megállapodást kötne. Fenyvesi Ottó, az esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskola igazgatóhelyettese az ősszel kezdődő új tanév szakmunkás-képzési rendszerében várható változásokat ismertette.

Solti Gábor, az IPOSZ oktatási és nemzetközi igazgatója a Visegrádi Négyek országaiban tapasztalt szakképzési megoldásokról osztotta meg gondolatait a fórum részvevőivel. Vázolta a duális képzés területén várható együttműködést, a szakmunkások európai országokban történő tapasztalatszerzésének lehetőségeit.

Szűcs György, az OFI elnöke arról is szólt, hogy az Ipartestületek Országos Szövetségével együtt évtizedek óta fő feladatuknak tekintik a szakember-utánpótlás biztosítását, a felnőttképzésben pedig az ismeretek olyan szintre emelését, amelyek megfelelnek a kor követelményeinek.
    
    Kiadó: Ipartestületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.