OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. július 4., szombat 13:40

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2015. július 4., szombat (OS) - PM: vizsgálatot követelünk a több tízmilliárdos veszteséget okozó dohánynagykereskedelmi-biznisz ügyében! A Párbeszéd Magyarországért vizsgálatot követel, az Állami Számvevőszékhez és a KEHI-hez fordul a Continental-csoport dohányellátó koncessziókra vonatkozó pályázati győzelme miatt, amely súlyosan károsítja az államot.

    
A PM szerint a Continental-csoport győzelmével a Fidesz a Simicska utáni új oligarchák egyikét, Sánta Jánost gazdagítja. Mint ismert, Lázár János haverja, Sánta János számítógépén született korábban a trafiktörvény is.

Sánta és az általa vezetett dohánycég most 20 évre, évi 600 millióért kapta meg az üzletet – miközben a versenytársak évi 6 milliárd forint koncessziós díjat ajánlottak –, vagyis az állam összesen több tízmilliárdnyi bevételről mondott le Lázár János kebelbarátja javára. Még Sánta maga is évi 3 milliárdra becsülte a hasznot, ami a koncessziós díjat levonva is 50 milliárdos ajándékot jelent.

A PM szerint az ügylet nem szolgál másra, mint Sánta cégének feltőkésítésére. Sánta már meg is hálálta a pénzt: 49 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Magyar Nemzet utódjának szánt Napi Gazdaságból, amely hű szócsöve a Fidesznek.

A PM nem fogja hagyni, hogy az állam oligarchák játszóterévé váljon! A koncessziós üzlet miatt vizsgálatot követelünk: az ÁSZ-hoz és a KEHI-hez fordulunk, hogy vizsgálják meg az állam és a dohánycég között létrejött üzletet, és állapítsák meg, pontosan mekkora kára keletkezett az adófizetőknek.

    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.