OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. július 6., hétfő 19:06

A Budapesti Városvédő Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. július 6., hétfő (OS) - A Város- és Faluvédők Országos Szövetsége (Hungaria Nostra) XXXIV. Országos Találkozóján és szakmai konferenciáján ajánlásokat fogadott el.

    Az országos találkozó plenáris ülése a találkozó három szekciójának javaslatai alapján összesen 10 ajánlást fogadott el többek között a Vésztő-Mágor védett emlékhellyel, védett műemléki értékkel bíró épített örökségi elemek helyreállításával, az örökségvédelmi törvényben biztosított, az épített örökség megóvását, helyreállítását szolgáló anyagi támogatási lehetőségekre vonatkozó tárcaközi tárgyalásokkal, iparművészeti értékű nyílászárók Kárpát-medence szerte szükséges védelmével, a historizmus és a szecesszió stílusában épült Kárpát-medencei bérházak homlokzataival, ill. több más örökségvédelmi kérdéssel kapcsolatban. Az ajánlások teljes szövege a www.varosvedo.hu weboldalon olvasható.
    Kiadó: Budapesti Városvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.