OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. július 15., szerda 16:23

A Nemzeti Örökség Intézete közleménye
    Budapest, 2015. július 15., szerda (OS) - Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) közleménye a Megamorv-Petőfi Bizottság Egyesület "Petőfi-emléknap" témájában.

    A Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság (NEKB) 2015-ben már több alkalommal tárgyalt a témában, és korábban is egyhangúlag úgy döntött, hogy kitart állásfoglalásai, illetve a 29/2015. számú határozata mellett, miszerint továbbra is elfogadja a Magyar Tudományos Akadémia szakvéleményét, ennek megfelelően nem fogadja el a Megamorv-Petőfi Bizottság Egyesület állításait és nem támogatja kezdeményezéseiket sem.

A NÖRI – a védett sírok feletti rendelkezési jog gyakorlójaként – csak a nemzeti sírkert részeként védett sírok vonatkozásában ad engedélyt betemetésre. Jelen esetben tehát nem adhat, és így nem is adott ki semmiféle engedélyt a tervezett temetéssel kapcsolatban.
A Fiumei úti temetőben található Petőfi-család síremlékének megnyitására vonatkozó kéréseket – az MTA állásfoglalását elfogadva – mind az NEKB, mind a NÖRI konzekvensen elutasította az elmúlt 15 év folyamán.
A temetéssel kapcsolatos konkrét kérdésekben sem a NÖRI, sem az NEKB nem illetékes.

    Kiadó: Nemzeti Örökség Intézete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.