OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2015. július 27., hétfő 19:41

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2015. július 27., hétfő (OS) - Az esőzés után is folytatják az oltási munkát a Magyar Honvédség, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szakemberei Kiskunhalason.

    A vasárnap Kiskunhalas külterületén keletkezett erdőtűz elhárítása során a Magyar Honvédség MI-17-es és MI-8-as helikopterei több mint nyolcvan dobást hajtottak végre, így a katonák közel kétszáz köbméter vizet juttattak az összesen 350 hektárnyi égő területre.

A Magyar Honvédség katonái, a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a katasztrófavédelem dolgozói megállás nélkül folytatják az oltási munkálatokat. Ennek köszönhetően lakóépületek már nincsenek veszélyben és a nagyobb tüzeket is sikerült eloltani.

A forgószárnyasok légi tűzoltásra alkalmas, úgynevezett Bambi-Bucketeket használtak. Ezek olyan, külső függesztményű kosarak, amik egyenként két-két és fél köbméter vizet képesek az oltandó területek fölé emelni és egy zárszerkezet segítségével kiereszteni.

A tűz kialakulásának oka egyelőre nem ismert, a vizsgálatok jelenleg is folynak.

    Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.