OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. július 28., kedd 11:33

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. július 28., kedd (OS) - Futással az éhezés ellen? A Budapest Félmaratonon mindez lehetséges! Az Élelmiszerbank olyan önkéntes futók jelentkezését várja, akik a saját kampányuk népszerűsítésével egy jó cél érdekében futnának, ezzel segítve az Élelmiszerbank által kitűzött cél elérését.

    
Magyarországon évente 1,8 tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel. Az idén 10 éves Magyar Élelmiszerbank azért küzd, hogy ebből minél többet megmentsen, és a nélkülözőkhöz juttassa el. Az Élelmiszerbank futók csatlakozását várja, akik vállalják azt, hogy indulnak az Egyesületért 2015. szeptemberében a Budapesti Félmaratonon.. Az Élelmiszerbank Követei baráti, ismeretségi körükben népszerűsítik az Élelmiszerbank célját. A kampány célja idén 200 hűtődoboz megvásárlása, mely segítségével éves szinten 600 millió forint értékű élelmiszersegélyt szállít ki az Élelmiszerbank. 1 hűtődobozban közel 20 kg élelem jut el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ezek az élelmiszerek élelmiszerfeleslegként máskülönben a megsemmisítőben végeznék, így azonban a nélkülözők asztalára kerülhetnek.
Jelentkezzen Futó Követnek, és fusson az éhezőkért!
További információ: a www.elelmiszerbank.hu, somlo.eszter@elelmiszerbank.hu
Az Élelmiszerbank folyamatosan növeli az évente megmentett élelmiszerfeleslegek mennyiségét. 2014-ben 1600 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen közel 300 000 nélkülözőhöz, 220 partnerszervezetén keresztül. Megalakulása óta 34 600 tonna élelmiszert osztott ki közel 14,6 milliárd forint értékben.
    Kiadó: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.