OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. július 29., szerda 15:33

A Budai Nagy Antal Gimnázium szülői szervezetének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. július 29., szerda (OS) - A KLIK elismerte Manolovitsné plágiumát, mégsem tesz lépéseket

    A Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatóválasztása körüli ügyben a szülői szervezet hivatalosan is bejelentette a KLIK-nek, hogy Manolovitsné Erdőközi Orsolya pályázatában számos szöveg-azonos részt talált, amelyek egy 2013-ban kelt vidéki intézményvezetői pályázatban már fellelhetők voltak.
A KLIK mai válaszában arról tájékoztatta a szülőket, hogy áttekintette a kérdéses szövegrészleteket, és valóban van néhány részben vagy egészben egyező rész, amely azonban a gyakorlatban megszokott szófordulat, sablon és általánosság, ezért a KLIK Elnök véleménye szerint ez "a plágiumvádat nem támasztja alá". A KLIK arra is utalt, hogy Manolovitsné július 23-án kelt levelében sajátjának tartotta a plagizált részeket. Ezért a KLIK, mint munkáltató, nem tart szükségesnek semmilyen intézkedést az ügyben.
A szülői szervezet véleménye, hogy a KLIK ezzel hivatalosan elismerte, hogy Manolovitsné Erdőközi Orsolya pályázatában találhatók egészben vagy részben szöveg-azonos részek, amelyeket más, korábbi vezetői pályázatokból forrás megjelölése nélkül szerepeltetett saját pályázatában.
Ez pedig a köznyelvben a plágium ténye.

    
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.