OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. július 30., csütörtök 18:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. július 30., csütörtök (OS) - DK: Kényszermunkában készül a vasfüggöny

    A legfrissebb hírek szerint 490 Csongrád megyei regisztrált munkanélkülinek küldtek levelet az elmúlt napokban arról, hogy részt kell venniük a déli határzár építésében. Ha erre nem hajlandóak, elveszítik a foglalkoztatást helyettesítő támogatást.

Aki tehát nem vesz részt minden idők legdrágább magyar belpolitikai kampányelemének megépítésében, azt az Orbán-kormány magára hagyja és elveszi legutolsó juttatását is. A kerítés ugyanolyan módszerekkel épül, mint amit egyébként képviselni fog: a hatalom játékát a szerencsétlen sorsúakkal, akik egy kényszer szülte helyzetben találták magukat a határon.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyenletes, hogy a kormány az egyetlen juttatásuk megvonásával zsarolja a munkanélkülieket, hogy legyen elég ember az embertelenség kerítésének felhúzásához. A DK továbbra is követeli, hogy állítsák le az építkezést!

Nagy-Huszein Tibor
alelnök
DK

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.