2024. április 19. péntek

2015. július 30., csütörtök 18:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. július 30., csütörtök (OS) - DK: Kényszermunkában készül a vasfüggöny

A legfrissebb hírek szerint 490 Csongrád megyei regisztrált munkanélkülinek küldtek levelet az elmúlt napokban arról, hogy részt kell venniük a déli határzár építésében. Ha erre nem hajlandóak, elveszítik a foglalkoztatást helyettesítő támogatást.

Aki tehát nem vesz részt minden idők legdrágább magyar belpolitikai kampányelemének megépítésében, azt az Orbán-kormány magára hagyja és elveszi legutolsó juttatását is. A kerítés ugyanolyan módszerekkel épül, mint amit egyébként képviselni fog: a hatalom játékát a szerencsétlen sorsúakkal, akik egy kényszer szülte helyzetben találták magukat a határon.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyenletes, hogy a kormány az egyetlen juttatásuk megvonásával zsarolja a munkanélkülieket, hogy legyen elég ember az embertelenség kerítésének felhúzásához. A DK továbbra is követeli, hogy állítsák le az építkezést!

Nagy-Huszein Tibor
alelnök