OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. július 31., péntek 16:49

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. július 31., péntek (OS) - Magyar Ügyvédi Kamara: Gaudi nem követett el fegyelmi vétséget a bíró származására való kérdezéssel.

    Magyar Ügyvédi Kamara: Gaudi nem követett el fegyelmi vétséget a bíró származására való kérdezéssel. A fegyelmi vizsgálat kiterjedt a bírósági folyosón a tárgyalást követően a sajtó számára tett, a bíró eljárását kifogásoló nyilatkozatára is, de itt is azt állapították meg, hogy védett védői vélemény-nyilvánítás keretében fejtette ki álláspontját a nemzeti jogvédő. A legmagasabb szintű ügyvédi testület csupán azért látta indokoltnak az elsőfokú fegyelmi szerv által kiszabott megrovást, mert a bíró által a rendfenntartás körében tett vitatható törvényességű intézkedések (többek között a tárgyalóterem indokolatlan részleges kiürítése és felvétel készítés-megtiltása) ellen foglalt állást dr. Gaudi-Nagy Tamás a felfokozott hangulatú tárgyaláson.  Emlékezetes, hogy az eset miatt átfogó támadás indult az akkor még országgyűlési képviselőként is aktív ügyvezető ellen, amely során egy budapesti ügyvéd feljelentése alapján 2013 decemberében fegyelmi eljárás indult. Az első fokon eljárt Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi tanácsa nagyobbrészt helyt adott a védekezésnek, ugyanakkor azt állapította meg, hogy az elfogultsági körülmények felvetése a bírónő megsértését jelentette.
    
    Kiadó: Nemzeti Jogvédő Szolgálat

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.