2024. április 24. szerda

2015. augusztus 1., szombat 11:55

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. augusztus 1., szombat (OS) - Martonfa nem kér a migránsokból

Martonfa lakossága a mai napon a polgármesteri hivatal nagytermében tartott "nemzeti konzultáció" keretében egyöntetűen kinyilvánította véleményét arról a kormányrendeletről, amely a települést jelöli ki ideiglenes menekülttábor létesítésére. A sátortábor egy közművekkel el nem látott mezőgazdasági területen valósulna meg, közel a település lakott belterületéhez.

A lakosság egyhangú szavazatával támogatta a polgármester és a Jobbik kezdeményezését, mely szerint a tervezett menekülttábor a felcsúti Pancho Arénában valósuljon meg. Meggyőződésünk szerint azért is lenne jó megoldás ez a változat, mert a stadion építését már eleve "nemzetgazdasági szempontból kiemelt jellegű beruházássá" nyilvánították és Mészáros Lőrinc, a nemzet gázszerelője mint helyi polgármester biztos nem tiltakozik a beruházás ellen. Ugyanakkor követelik, hogy a kormányzat a migránsokkal szemben a martonfaiakat támogassa mint magyar családokat.

Megdöbbentőnek tartjuk azt is, hogy megkeresésünkre a Baranyai Megyei Közgyűlés fideszes elnöke azt válaszolta, ő sem tudott a kormány szándékairól. Érthetetlennek tartjuk a helyszín kijelölését is, hiszen egy a határtól 60 kilométerre lévő zsáktelepülésről van szó. Nemzetbiztonsági szempontok is azt diktálnák, hogy a kormányzat állítólagos szándékai szerint amúgy is visszafordítandó migránsokat a határ közvetlen közelében állomásoztassák.
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom