2024. április 20. szombat

2015. augusztus 1., szombat 14:32

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. augusztus 1., szombat (OS) - Az LMP konkrét lépéseket vár a kormánytól az anyatejes táplálás világnapja alkalmából

Bár a szakma egybehangzó véleménye szerint a babák egészségét a szoptatás szolgálja a leginkább, hazánkban a babák alig több mint harmada részesül kizárólagos anyatejes táplálásban élete első fél évében. Az LMP évek óta kiáll amellett, hogy minél több csecsemő juthasson élete első hat hónapjában kizárólagos anyatejes tápláláshoz. Az LMP határozott lépéseket vár a kormánytól. Azt várjuk, hogy szülessen meg a segédeszköz-kölcsönzés méltányossági támogatásához szükséges kormányrendelet és rendeljék mellé a szükséges – akár uniós – forrásokat, továbbá biztosítsák a feltételeket ahhoz, hogy minél több kórház kaphassa meg a bababarát minősítést és nyújthasson szakszerű támogatást az anyáknak a szoptatáshoz.

Szél Bernadett,
az LMP társelnöke