OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. augusztus 1., szombat 14:32

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. augusztus 1., szombat (OS) - Az LMP konkrét lépéseket vár a kormánytól az anyatejes táplálás világnapja alkalmából

    Bár a szakma egybehangzó véleménye szerint a babák egészségét a szoptatás szolgálja a leginkább, hazánkban a babák alig több mint harmada részesül kizárólagos anyatejes táplálásban élete első fél évében. Az LMP évek óta kiáll amellett, hogy minél több csecsemő juthasson élete első hat hónapjában kizárólagos anyatejes tápláláshoz. Az LMP határozott lépéseket vár a kormánytól. Azt várjuk, hogy szülessen meg a segédeszköz-kölcsönzés méltányossági támogatásához szükséges kormányrendelet és rendeljék mellé a szükséges – akár uniós – forrásokat, továbbá biztosítsák a feltételeket ahhoz, hogy minél több kórház kaphassa meg a bababarát minősítést és nyújthasson szakszerű támogatást az anyáknak a szoptatáshoz.


Szél Bernadett,
az LMP társelnöke
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.