2024. április 23. kedd

2015. augusztus 3., hétfő 19:34

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 3., hétfő (OS) - A Parlamentben köszöntötték a sikeresen lezajlott Europa Cantat fesztivál szervezőit. A negyvennyolc ország 4200 aktív résztvevőjével lezajlott, XIX. Europa Cantat nemzetközi kórusfesztivált Magyarország kormánya 160 millió forinttal támogatta.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár köszönetet mondott a fesztivál sikeres megszervezéséért és lebonyolításáért az Európai Kórusszövetségnek, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének (KÓTA), valamint Pécs városának.

A nemzetközi és a magyar kórusszövetség vezetői megköszönték a kormány hathatós pénzügyi és erkölcsi támogatását, amely nélkül nem valósulhatott volna meg Európa legsokszínűbb kórusfesztiválja.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma