2024. április 16. kedd

2015. augusztus 11., kedd 19:14

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 11., kedd (OS) - HITELES MOZGALOM KÖZLEMÉNY A hazai sajtóban egyre gyakrabban jelennek meg alaptalan, félrevezető információk a devizahitelezéssel kapcsolatban. Az elmúlt hónapokban pontosításokat kértünk a napi.hu, a TV2 - Tények, a Portfólió, a Metropol szerkesztőségétől.

A hírekben, cikkekben keverik a lízingszerződést a kölcsönszerződéssel, hiányosan és tévesen idézik a Kúria jogegységi határozatát, a kedvezményes árfolyamú végtörlesztést úgy említik, hogy minden érintett számára szabadon választható megoldás lett volna 2011 végén.

Néhány a félrevezető mondatok közül:
"Adósokkal egyezkednek a bankok, a rendesen fizetők semmilyen ajánlatot nem kaptak."

"A Kúria jogegységi döntése szerint az árfolyamkockázatot az ügyfélnek kell viselnie a devizahiteleknél."
"A devizahitelek sajátossága, hogy ezek mögött a bank devizafedezetet tart."

http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/velemenyunk--allaspontunk /

Megkeresésünkre egyik szerkesztőség sem válaszolt. Várhatóan a perek indulásával fokozódik a félretájékoztatás, a manipulálás.
Már május 13,.-án MTI közleményben hívtuk fel a figyelmet a sajtó megtévesztő "tájékoztatására", eredménytelenül.

Kérjük a devizahiteles sorstársainkat és a kialakult társadalmi-szociális-jogállami-pénzügyi katasztrófa iránt érdeklődőket, hogy kétkedéssel és fenntartással fogadják a sajtóban megjelenő híreket, tájékozódjanak a civil érdekvédők honlapjain is.

Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány