OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2015. augusztus 14., péntek 09:28

Az Afrikai-Magyar Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 14., péntek (OS) - A Magyar-Afrika Társaság (AHU) és a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (MISEK) megállapodást köt az Ugandában épülő egészségügyi központ felszerelésére, működtetésének segítésére.

    Magyarország szerepet vállal az afrikai térség egészségügyi problémáinak kezelésében és a felzárkóztatásban. Ennek keretében az AHU egészségügyi központot épít Ugandában, mely központ felszerelésére és működtetésének segítésére a Miskolci Semmelweis Kórházzal együttműködési megállapodást köt.
E megállapodás keretében a MISEK, rendelkezésre bocsájtja azokat a szükséges orvosi műszereket, ápolási eszközöket, bútorzatot, amelyekkel az egészségügyi központ alkalmassá tehető a gyógyító munkára. Minderre az ad lehetőséget, hogy az elmúlt évek átszervezései, osztály összevonásai jelentős raktárkészletet eredményeztek, olyan eszközökből, melyek jó állapotúak, a betegellátás során problémamentesen használhatóak.
Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a MISEK szakdolgozói, orvosai is vállalhassanak karitatív munkát az egészségügyi központban, amit az intézmény lehetséges eszközeivel támogatni fog. Egyúttal felkínálja az ugandai orvos kollegák részére magyarországi szakmai gyakorlat lehetőségét is.
Az AHU és a MISEK együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírására pénteken kerül sor, ahol a MISEK képviseletében Dr. Pap Tibor orvosigazgató, az AHU képviseletében Balogh Sándor elnök és Raymond Irambo főtitkár tájékoztatja a sajtó képviselőit az együttműködés részleteiről.
Info: www.ahu.hu

    Kiadó: Afrikai-Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.