OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. augusztus 31., hétfő 15:23

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (OS) -

    DK: Miért lassította a rendőrség a menekültek továbbhaladását a pályaudvarokról?


Hiába rendelkeztek érvényes vonatjeggyel, a rendőrség nem engedte felszállni a menekülteket a vonatokra a Keleti pályaudvaron. A nagy sajtóvisszhang nyomására a rendőrök eltűntek a peronról, az viszont továbbra is kérdéses, hogy ki adott utasítást a rendőrségnek a továbbhaladni akaró menekültek feltartóztatására.

Az Orbán-kormány biztosra megy a menekülthelyzet félrekezelésében, hogy minél nagyobb hisztériakeltéssel támaszthassa alá embertelen kampányát. A kormánynak az sem drága, ha minden észérv és személyiségi jog megsértése ellenére rendőrökkel tartóztatja fel a kimerült menekült családokat, hogy a köztévé ingerült menekülttömegek mutogatásával folytathassa gyűlöletkeltő propagandát.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudja: ki a felelőse az érvényes vonatjeggyel rendelkező menekültek feltartóztatásának, ki adott erre utasítást a kormányból? A DK szerint elfogadhatatlan, hogy a magyar rendőrség szervezetten hozzájárul a kormány belpolitikai érdekeinek érvényesítéséhez és szánt szándékkal megnehezíti a menekültek Nyugat-Európába utazását.


Vadai Ágnes
alelnök DK
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.