2024. április 20. szombat

2015. augusztus 31., hétfő 18:20

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. augusztus 31., hétfő (OS) - A magyar reformok működnek, nő a gazdaság, több pénz marad az embereknél - reagálás Pankucsi Zoltán (NGM) nyilatkozatára

A baloldal elhibázott adópolitikája pénzügyileg-gazdaságilag tönkretette az országot és elszegényítette a családokat is. A baloldal mindig a multiknak és a bankoknak kedvezett, a hazai vállalkozásokat és családokat pedig sorozatos adóemelésekkel sújtotta. A magyar reformok működnek, nő a gazdaság és több pénz marad az embereknél.

A polgári kormány a kölcsönös teherviselést, a gazdasági növekedést, a munkavállalás és a gyermeknevelés támogatását állította az adórendszer átalakításának középpontjába. A különadókkal teherviselésre köteleztük azokat is, akik 2010 előtt mindig megúszták, hogy a gazdasági szereplők is teherbíró képességükkel arányban vegyenek részt a közteherviselésben. Ezért megemeltük a bankadót, különadót vetettünk ki az extraprofittal rendelkező ágazatokra, és egészségügyi hozzájárulásra köteleztük a dohányipari vállalkozásokat is. Az adórendszerben végrehajtott reformok működnek, az ország mára pénzügyileg stabil, az államadósság csökkent, a gazdaság tartós növekedési pályára állt és csökkenteni tudtuk a hazai vállalkozások, a családok, a munkavállalók adóját.
    Kiadó: Fidesz-frakció