OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. szeptember 1., kedd 06:44

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye
    

    Budapest, 2015. szeptember 1., kedd (OS) - Elindul a családi csődvédelem tájékoztató honlapja

A magánszemélyek adósságrendezéséről szóló törvény 2015. szeptember 1-jén lép hatályba. Az Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye, az Igazságügyi Hivatal, amely egyben a Családi Csődvédelmi Szolgálatok központi szerve, elindította a Szolgálat hivatalos kommunikációját szolgáló honlapot, www.csodvedelem.gov.hu címen.


A honlapon az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez, a hitelező bankoknál történő elindításhoz szükséges legfontosabb információk találhatók, valamint innen tájékozódhatnak az érdeklődők az eljárás két fő részének, a bíróságon kívüli és a bírósági adósságrendezési eljárási szakasznak a fontosabb jellemzőiről.

Külön információs blokkot tartalmaz a honlap a most következő egy évben eljárás kezdeményezésére jogosultak számára. Ebben a blokkban egy könnyen kitölthető, "Jogosult vagyok-e?" nevű alkalmazás segítségével tájékozódhatnak a honlapra látogatók a kezdeményezés legfontosabb feltételeiről.

E honlapról tölthető le ugyancsak az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez szükséges űrlapcsomag is, valamint a kitöltési tájékoztató. Ezt a nyomtatványcsomagot a pénzügyi intézmények is elérhetővé teszik a hiteladósaik számára, továbbá beszerezhető a Családi Csődvédelmi Szolgálatok területi szerveinél, illetve a megyei és fővárosi kormányhivataloknál is.
    Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.