OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2015. szeptember 2., szerda 07:59

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 2., szerda (OS) - PM: Dagály-dúlás: bujkálnak a felelősök! A PM hétfő esti Dagály-fórumán Faragó Éva, a PM képviselőjelöltje szembesítette volna a felelősöket a Dagály fürdőt tönkretevő beruházás kapcsán felmerült kérdésekkel és kritikákkal. Az illetékesek azonban nem vállalták a szembesítést.

    Tarlós István főpolgármester távol maradt, Tóth József MSZP-s polgármester egy önkormányzati képviselőt küldött maga helyett, a még birtokon belül lévő BGYH Zrt. pedig válaszában azt írta: "Az MNV és a BGYH Zrt. megállapodása alapján a fürdő jövőjéről kizárólag az MNV tud tájékoztatást adni". A beruházó MNV az előzetes ígérete ellenére sem reagált a meghívásra, továbbra is sunyít ahelyett, hogy végre elmondaná, mit terveznek a főváros egyik legnépszerűbb fürdőjével.

A PM Dagály-védő kampánya egy minél tovább nyitva tartó, minél több fát megőrző, a VB után megszépített, eredeti funkcióit visszanyerő és továbbra is elérhető árú fürdőért dolgozik. A küzdelmet vezető Faragó Éva a helyi lakosokból és Dagály-törzsvendégekből álló közönséggel együtt vázolta a fürdő fáin és medencéin végzett pusztítást és a beruházás kritikus pontjait: a rossz helyre tervezett és ezzel a további fölösleges rombolást hozó FINA-vásárfalut és a környéket élhetetlenné tevő szűkös parkolót.

Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere a Városliget példáját említve mutatott rá: ha van politikai akarat és civil kurázsi, egy polgármester és a polgárok együtt eredményesen szállhatnak szembe a Fidesz-hatalommal.

Tordai Bence, PM-szóvivő
    
    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.