OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2015. szeptember 4., péntek 11:44

A Miniszterelnökség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) - Tények a Vidékfejlesztési Programról

    Nem megalapozott a MOSZ aggodalma az állattenyésztők helyzete miatt, ugyanis a 2014-2020 közötti támogatási időszakban kiemelt célja a Vidékfejlesztési Programnak a munkaerő-igényes ágazatok, így az állattenyésztés fejlesztése, elsősorban a kis és közepes méretű gazdaságok megerősítésén keresztül. A korábbi időszakban jelentős forrásösszeg volt – az uniós kötelezettségeknek megfelelően – trágyatárolók kialakítására. Mivel ezek a beruházások nagyrészt megvalósultak, a jelenlegi időszakban mintegy 75 milliárd forintot a technológiai fejlesztésekre, modernizációra fordíthatnak a szarvasmarha, juh, kecske, baromfi és sertéstartó gazdaságok.  

A Vidékfejlesztési Program a MOSZ állításával ellentétben nem csupán az agrár-környezetgazdálkodás támogatásával biztosítja a környezet állapotának javulását. A Natura 2000 területeken történő gazdálkodáshoz igénybe vehető támogatások, a különböző természetvédelmi, vízvédelmi nem termelő beruházások, illetve az erdészeti támogatások is forrást biztosítanak a környezeti értékek védelmére. Azok a gazdák, akik a korábbi támogatási lehetőséggel élve, a környezeti szempontokat is figyelembe véve gazdálkodtak, a támogatási időszak lejártát követően is szem előtt tartják a megismert gazdálkodási alapelveket. A kedvezőtlen adottságú területek támogatás elvonása uniós előírásokból fakadó kötelezettség, amelynek mértéke 2004 óta nem változott.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.