OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. szeptember 4., péntek 12:38

A Magyar Iszlám Közösség közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) - Nyílt levél a Miniszterelnök Úrnak

    Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Megdöbbenésünknek adunk hangot azon kijelentésére, miszerint nem kívánnak együtt élni nagyobb létszámú muszlim közösségekkel!Mikor határozta el a kvóta bevezetését, s majd lehetséges, hogy ez más vallások követőire is ki fog terjedni? Hogyan gondolja a vallásszabadság korlátozását? Ha például évek múlva még többen leszünk, magyar muszlimok, a "felesleget" koncentrációs táborba zárja, vagy követi Srebrenica példáját, esetleg ki kell vándorolnunk – vagy csak még több cipő lesz a Duna-parton?! Miért hívta el az Arab Bankokat Magyarországra még pár hónapja, vége a "Keleti Nyitásnak"? Ilyen nyílt levelet több éve a Gyurcsány kormánynak címeztünk, ezek szerint a helyzet nem változott a muszlimokra vonatkozóan? Mi mindenkor törvénytisztelő és hűséges állampolgárai voltunk Magyarországnak. 1949 után, egy virágzó muszlim közösséget tett tönkre az akkori kommunista államhatalom, s ezért is volt nehéz 1990 után felépítenünk egy muszlim közösséget. Igaz, hogy a Honfoglalás után szintén az akkori hatalom és az egyház szintén felszámolta a hazai muszlim közösségeket. Bevezetik ismét a sárga folt viselését, mint az 1200-as évek végén? Mi együttműködő partnerek kívánunk lenni, de úgy tűnik ez egyoldalú dolog. Reméljük, álláspontját megváltoztatja, mi nyitottak vagyunk, azonban az általános emberi jogainkról és vallásszabadság jogáról lemondani nem kívánunk!

     Kiadó: Magyar Iszlám Közösség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.