OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. szeptember 4., péntek 13:03

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) - Az EMIH gyógyszerekkel segíti a menekülteket.Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség a napokban 2 millió Ft értékű gyógyszerszállítmányt juttat el a budapesti pályaudvarok közelében veszteglő menekültcsoportok részére. A szervezet szerint az egyházak kötelessége a kialakult helyzetben, saját erőforrásaiknak megfelelően részt vállalni a menekültek helyzetének javításában, csakúgy, mint minden rászoruló megsegítésében. A csomag tartalmának kialakításában segítséget nyújtottak a helyszínen aktív egészségügyi szervezete Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a következőket hangsúlyozta az adományozás kapcsán:

    "Függetlenül attól, hogy mit gondolunk a lassan népvándorlás méreteket öltő folyamatokról, emberi és vallási kötelességünk segíteni a bajba jutott embereknek, függetlenül a vallásuktól, származásuktól vagy a nemzetiségüktől. Egy ilyen helyzetben az egyházaknak fokozott felelősségük van. Ökumenikus összefogásra lenne szükség. Hitközségünk a saját lehetőségeihez mérten igyekszik hozzájárulni a sok esetben háború elől mene-külő szerencsétlen embereknek, magukra hagyott gyerekeknek, asszonyoknak. Meggyőződésem, hogy egy ilyen konkrét krízishelyzetben a megértésnek, a szolidaritásnak, az önzetlen segítségnek kell előtérbe kerülnie." Többek között általános láz- és fájdalomcsillapítóból 500, szem- és orrcseppekből 250, antibiotikumokból 300 dobozt, gyermekek részére antiszeptikus krémből 50 darabot és több mint 1000 sebellátásra szolgáló gyógyászati eszközt tartalmaz a csomag.
    
     Kiadó: Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.