2024. április 18. csütörtök

2015. szeptember 12., szombat 16:35

A MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 12., szombat (OS) - Kérdések a honvédelmi miniszterhez és a belügyminiszterhez

A sajtóban megjelent hírek és fotók alapján az MSZP felszólítja a honvédelmi minisztert, adjon magyarázatot arra, hogy milyen felhatalmazás alapján, mit keresnek fegyveres katonák a magyar-szerb határon?
     A belügyminiszter pedig arra adjon magyarázatot, hogy a szolgálatot teljesítő rend őreiről miért nem képes megfelelően gondoskodni és legfőképpen, hogy milyen lépéseket szándékozik tenni a munkakörülményük javítása érdekében?
     Már a keddi, röszkei helyszínbejárást követően a belügyi kormányzattól kértem, hogy minden segítséget adjon meg a rendőrség és a bevándorlási hivatal helyszínen dolgozó munkatársainak, majd szerdán a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén ígéretet tettek a körülmények javítására, Simicskó István pedig még kinevezése előtt azt mondta, hogy a honvédség ugyan segít a rendőrségnek, de éles lőszer használata nélkül.
     Az MSZP nem fideszes panelmondatokat vár, hanem, hogy mind a Belügyminisztérium, mind pedig a Honvédelmi Minisztérium érdemi választ adjon a kérdésekre.

Harangozó Tamás
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

Kiadó: MSZP Országos Központ