OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2015. szeptember 12., szombat 16:35

A MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 12., szombat (OS) - Kérdések a honvédelmi miniszterhez és a belügyminiszterhez

        A sajtóban megjelent hírek és fotók alapján az MSZP felszólítja a honvédelmi minisztert, adjon magyarázatot arra, hogy milyen felhatalmazás alapján, mit keresnek fegyveres katonák a magyar-szerb határon?
     A belügyminiszter pedig arra adjon magyarázatot, hogy a szolgálatot teljesítő rend őreiről miért nem képes megfelelően gondoskodni és legfőképpen, hogy milyen lépéseket szándékozik tenni a munkakörülményük javítása érdekében?
     Már a keddi, röszkei helyszínbejárást követően a belügyi kormányzattól kértem, hogy minden segítséget adjon meg a rendőrség és a bevándorlási hivatal helyszínen dolgozó munkatársainak, majd szerdán a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén ígéretet tettek a körülmények javítására, Simicskó István pedig még kinevezése előtt azt mondta, hogy a honvédség ugyan segít a rendőrségnek, de éles lőszer használata nélkül.
     Az MSZP nem fideszes panelmondatokat vár, hanem, hogy mind a Belügyminisztérium, mind pedig a Honvédelmi Minisztérium érdemi választ adjon a kérdésekre.

Harangozó Tamás
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.