OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. szeptember 13., vasárnap 10:50

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 13., vasárnap (OS) - Dr. Grezsa Istán részt vett a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségének közgyűlésén

    Dr. Grezsa István, a Miniszterelnökség határon átnyúló beruházásokért felelős miniszteri biztosa, valamint dr. Szilágyi Péter, a Nemzetpolitikai Államtitkárság kabinetfőnöke részt vett a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségének (NYEOMSZSZ) hétvégi közgyűlésén Frankfurtban.
A szervezet minden tagja egységesen állt ki Magyarország Kormányának a migránshelyzet kezelése érdekében végzett munkája mellett.  Megerősítették, hogy Nyugat-Európában nem egyezik a lakosság, illetve a kormányzatok álláspontja a migránshelyzet kezelésével kapcsolatban.
A Közgyűlés külön nyilatkozatban foglalt állást az utóbbi időben Magyarországot ért méltánytalan támadásokkal szemben. Dr. Szilágyi Péter beszámolt az idei Magyar Diaszpóra Tanács ülésének előkészületeiről, valamint NYEOMSZSZ szervezeteit érintő támogatások alakulásáról.
A Közgyűlés résztvevői tájékoztatást nyújtottak a Franciaországi Magyarok Szövetségének megalakulásáról, amivel már tizennégy tagúvá bővült a szervezet, amely jelzi a nyugat-európai magyarság további erősödését. Kiemelték, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasai kilenc hónapon át dolgozhatnak a diaszpóra magyarságát segítve.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.