OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. szeptember 29., kedd 11:38

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 29., kedd (OS) - A Szárazföldi Haderőnem Napja alkalmából

    1848. szeptember 29-én Pákozd mellett a császári csapatok felett aratott fényes győzelem jelezte a Magyar Honvédség megszületését. Ma, e dicsőséges évfordulón a Szárazföldi Haderőnem napját ünnepeljük. Ebből az alkalomból köszöntjük a Magyar Honvédség szárazföldi csapatainál szolgálatot teljesítő honvédeket és polgári dolgozókat. Köszöntjük azokat a nőket és férfiakat, akik az 1848 győzedelmes honvédjeinek nyomdokaiba lépve Magyarország fegyveres védelmére esküdtek fel.

Az utóbbi évek hibás kormányzati döntései miatt a működőképesség határára sodort Honvédség állományába tartozó katonák és honvédségi dolgozók a súlyos haditechnikai és infrastrukturális hiányosságok ellenére mégis készek és alkalmasak hazánk védelmére. Ez kizárólag elhivatottságuknak köszönhető. Ezen túlmenően a szárazföldi csapatok állománya komoly nemzetközi elismertséget szerezve a Föld számos országában járul hozzá a béke és biztonság előmozdításához.

Tisztelet és megbecsülés a jól ismert nehéz körülmények ellenére tanúsított példás helytállásukért!

Idén különösen nehéz körülmények között ünnepel az állomány, hiszen ezekben a hetekben katonáiknak meggondolatlan és kapkodó kormányzati döntések közepette, sokszor elégtelen ellátás és felszereltség mellett kell szolgálatot teljesíteniük hazánk déli határian.

A szárazföldi haderőnem minden katonájának és polgári dolgozójának további kitartó szolgálatot, erőt, egészséget kívánunk!

Demeter Márta,
ogy. képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.