OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. szeptember 29., kedd 14:57

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 29., kedd (OS) - Reagálás a foglalkoztatási adatokra: hazug statisztikák helyett valódi munkahelyeket, valódi fizetésemelést!

    Az Orbán-kormány ne a foglalkozási statisztikákat kozmetikázza, hanem valódi munkahelyeket hozzon létre, valódi fizetésekkel! Mindenki tudja, hogy sokkal több munkanélküli van, mint ahányan a hivatalos kimutatásokban szerepelnek. Könnyű úgy kevesebb munkanélküliről beszélni, ha a kormány egy jelentős részüket különböző trükkökkel kiszorítja a statisztikákból!

Orbán Viktor brókerkormánya csak papíron csökkentette a munkanélküliséget. Például drasztikusan lerövidítették az álláskeresési támogatás folyósítási idejét, kizárva ezzel sok tízezer embert a hivatalos kimutatásokból és az ellátórendszerből. Külföldre üldöztek 500 ezer munkavállalót, miközben az egy évnél nem régebben külföldön dolgozókat beleszámítják a foglalkozási statisztikákba! Éhbérért dolgozó közmunkássá tettek 200 ezer embert, akik most havonta 50 ezer forintot kapnak kézhez! Erre büszke az Orbán-kormány? Inkább szégyenkeznie kellene!

A valóság az, hogy a 15 és 24 év közötti korosztály több mint 20%-a tartósan munkanélküli. A valóság az, hogy a Fidesz által beígért egymillió új munkahelyből semmi nem lett!

A magyar embereknek nem papíron szereplő munkahelyek kellenek, csak papírra leírt bruttó fizetésekkel! A MSZP szerint valódi, jól megfizetett álláshelyekre van szükség, igazi, kézbe kapott fizetésemeléssel! Mert a magyar emberek ezt megérdemlik, ez nekik jár!

Gúr Nándor,
országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.