OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. október 4., vasárnap 16:39

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2015. október 4., vasárnap (OS) - Kósa-haver lesz az új egészségügyi csődgondnok! A jövendőbeli egészségügyi államtitkár – Ónodi-Szűcs Zoltán – szoros kapcsolatokat ápol Kósa Lajos üzlettársaival, és egy ideje az Állami Egészségügyi Ellátó Központot (ÁEEK) vezeti. Így aztán van gyakorlata abban, hogy az Orbán-kormány megszorításait lenyomja az orvosok, nővérek és betegek torkán, miközben sok kórházban narancshaverokat foglalkoztatnak "tanácsadóként". A Párbeszéd Magyarországért az áltanácsadóknak útilaput, az orvosoknak, ápolóknak azonnali, radikális fizetésemelést követel.

    Ónodi-Szűcs Zoltán már azelőtt megbukott, mielőtt új pozíciójába kinevezték volna. Az ÁEEK eddigi vezetőjeként ő is felelős azért, hogy folytatódik az elvándorlás, az ellátáshoz való hozzáférés egyenlőtlenségi növekednek, a kórházi fertőzések sok ezer áldozatot szednek, a várólisták miatt daganatos betegek esnek el az életmentő műtéttől.

Felháborító pazarlás, hogy mindeközben a Fidesz-klientúrát kórházi tanácsadói szerződésekkel stafírozzák ki. Országgyűlési képviselőnk, Szabó Tímea, korábban írásbeli kérdéssel fordult a miniszterhez, hogy mikor lesz új vezetője az ágazatnak; válasz helyett egy újabb Kósa-havert kaptunk. Ónodi-Szűcsnek korábban közös cége volt az átláthatatlanul gazdálkodó Debreceni Vagyonkezelő vezérigazgatójával, Sásdi Andrással, aki 1998 és 2002 között a helyi Fidesz-frakciót vezette. A PM követeli, hogy a Fidesz-haverok helyett végre az orvosok, ápolók és a betegek kapjanak valamit!

Dr. Erőss Gábor, PM elnökségi tag
     Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.