2024. április 25. csütörtök

2015. október 4., vasárnap 16:40

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. október 4., vasárnap (OS) -

A pártcsalád célja tehát az, hogy az alapvető jogokra veszélyt jelentő intézkedéseket vonja vissza a Fidesz-kormány. Az európai liberálisok is úgy látják, hogy Magyarországot magára hagyták a menekültválság kezelésének ügyében, ugyanakkor nem tartják elfogadhatónak, hogy a menekülteket bűnözőként üldözzék a magyar hatóságok, és börtönbe zárhassák őket a határ átlépése miatt. Vagyis a liberálisoknak nem Magyarországgal és a magyarokkal van bajuk, hanem a Fidesz törvényeivel és gyűlöletpolitikájával. Magyarország kizárását senki sem szeretné és nem is kezdeményezte, bármit is állít Rogán Antal.

Fodor Gábor Guy Verhofstadt-nak, az ALDE frakció vezetőjének írott levelében néhány napja jelezte, hogy maga is határozottan bírálja és elutasítja a magyar kormány menekültpolitikáját, beleértve a kifogásolt törvénymódosításokat, de a Lisszaboni Szerződés 7. cikkelyének alkalmazását hazánkra nézve nem támogatja, mert a szavazati jogok felfüggesztése nem lenne arányos  a kezelni kívánt problémával és első sorban nem a kormányt, hanem Magyarország egészét sújtaná.

Kiadó: Magyar Liberális Párt