OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. október 5., hétfő 08:49

A Professzorok Batthyány Körének közleménye
    Budapest, 2015. október 5., hétfő (OS) - Húsz éves a Professzorok Batthyány Köre

    A magyar társadalom jövője iránt felelősséget érző néhány egyetemi tanár 1995-ben aggódva tapasztalta, hogy a rendszerváltás nem hozott maradandó megújulást, és a politikai pártok nem találnak kiutat a válságból. Két debreceni professzor, Pálinkás József és Taxner Ernő vezetésével elhatározták, hogy polgári szellemű, hosszabb távon is érvényes megoldásokat keresnek az akkori kihívásokra. Céljuk az volt, hogy tudásukkal hozzájáruljanak a nemzet szellemi energiáinak mozgósításához, hogy előmozdítsák az erkölcsi, kulturális és gazdasági felemelkedést. Nyilatkozataikban újra és újra leszögezték nézeteiket és értékelték a politikai helyzetet. Világossá tették, hogy nem egyes személyek vagy csoportok politikai érdekeit, hanem a polgári Magyarország alapját képező keresztény, konzervatív, nemzeti, szociális és környezettudatos értékrendet képviselik. Kiemelkedő művük az Orbán Viktor felkérésére, 2005-re elkészített Szent István-terv, mely hozzájárult egy magyar jövőkép megalapozásához. Az ott leírt javaslatok számos helyen beépültek a kormány politikájába. A múlt év végén újra megfogalmazták gondolataikat a nemzet állapotáról (http://www.bla.hu/professzorok/index.php?oldal=dl/nemzetallapota.html). Ebben  barátságos hangon, de a bírálatot sem mellőzve értékelték az kormány tevékenységét.
     Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.