OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. október 26., hétfő 18:30

JAVÍTÁS - OS - A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének közleménye
    Budapest, 2015. október 26., hétfő (OS) - A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége tagszervezeteinek – amelyek az iskolaszövetkezeti piac felét fedik le - adatai szerint 2015 januárja és augusztusa között közel 15 millió munkaórát (majd kétezer évnek megfelelő időtartam) dolgozott összesen közel 100 ezer diák 5 ezer megbízónak, megközelítően 11 milliárd forintot termelve, ami számukra 10 milliárd forint személyes jövedelmet jelent.

    Dr. Fiák István elnök:2015 augusztusáig a tavalyi 75.000 helyett 100.000 diák dolgozott idén a DiákÉSZ tagszervezetein belül, amely érdekképviselet a piac felét lefedve, a 100 működő iskolaszövetkezetből a legnagyobb tizenkettő szövetsége. Örömteli a 25.000 fővel történt növekedés. Az iskolaszövetkezetek nevében ezúton is köszönjük a nemzeti összefogást jelentő 97%-os parlamenti támogatást az iskolaszövetkezetekben dolgozni kívánó éppen ennyi, 25.000 félévhalasztó diák nevében. A diákmunka hosszú évekig általános megítélésként egyet jelentett a nyári munkával. A tavalyi 8 és fél milliárd forint kifizetett jövedelemmel szemben idén 10 milliárd forint került a munkát vállaló diákok zsebébe. Az iskolaszövetkezetek nemzetközi szinten is receptet kínálhatnak a pályakezdők munkanélküliségének csökkentésére. Jelenleg bíztató kormányzati egyeztetések folynak arról, hogy egy, a diákok 25 éves koráig kiterjesztett iskolaszövetkezeti gyakornoki rendszer keretében az első munkahely megszerzése érdekében új munkahelyteremtő megoldást alkossunk a foglalkoztatásban.
    
     Kiadó: Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.